torstai, 16 syys 2021
Home Hoi Jeon Moo Sool
Hoi Jeon Hapkido
28.10.2010 16:09

 

Hoi Jeon Hapkido tunnetaan myös nimellä Hoi Jeon Moo Sool. Laji pohjautuu perinteisiin itämaisiin kamppailutaitoihin, joita on muokattu helposti omaksuttaviksi harjoittelumenetelmiksi. Lajiin sisältyvät kaikki keskeiset aseettomat ja

aseelliset itsepuolustuksen osa-alueet.

Käytännön kamppailusovellutuksena harjoitellaan myös pystylukko-ottelua. Näitä lajin lukko-ottelusovellutuksia voidaan hyödyntää mm. turvallisuusalalla työskennellessä.

 

Hoi Jeon Hapkido- harjoittelu


Harjoittelu aloitetaan opettelemalla perustekniikkaa sekä parantamalla yleiskuntoa ja liikkuvuutta. Alkuvaiheessa kiinnitetään huomiota vartalon sekä tasapainon hallintaan. Suorituksissa pyritään hyvään liikkuvuuteen ja sujuvuuteen, myös käytännön itsepuolustusharjoittelu sekä lyönnit, potkut ja kaatumistekniikan perusteet ovat keskeisessä osassa. Useimpia lajiin liittyviä perustekniikoita ja lihashuoltoon liittyviä harjoitteita voi toteuttaa omatoimisesti.

 

Myöhemmin tekniikkavalikoimaa lisätään perusharjoituksissa tai leirimuotoisesti. Tässä vaiheessa voidaan opetella erilaista asetekniikkaa esimerkiksi lyhyellä kepillä ja miekalla. Nämä asetekniikat ovat itsepuolustuksen lisäksi tehokasta ja rentoa lihaskuntoharjoittelua.

 

Hoi Jeon tyylin Hapkidossa voi osallistua kansalliseen ja kansainväliseen kilpailutoimintaan. Kilpailulajeina ovat mm. täyskontaktiottelu, lukko-ottelu sekä itsepuolustus.

 

 

 

 

 

Hoi Jeon tyyliä harjoitellaan 15 eri maassa. Kansainvälinen harjoitus- ja kilpailutoiminta on olennainen osa lajitoimintaa. Suomen joukkue osallistui vuonna 2018 lajin MM-kisoihin Meksikossa.

 

Vyöarvoja on mahdollista suorittaa 0 kup:ista mustan vyön dan-arvoihin saakka.

 

 

Vyökoejärjestelmä 2019

vyöarvo - vaatimukset

 

0 kup valkoinen                    Peruskurssi

9 kup keltainen                    Peruskurssilla opetettu viiden yhdistelmätekniikan sarja

8 kup vihreä                         Lukko-ottelun perustekniikat (otteet)

7 kup oranssi                        Vastustajan hyökkäykseen tehtävät ottelutekniikat (vastatekniikka)

6 kup sininen                        Heittotekniikan perusteet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 kup violetti                        Itsepuolustustekniikkayhdistelmät

4 kup punainen                    Peruspotkutekniikat

3 kup ruskea1                      Vaativammat itsepuolustustekniikkayhdistelmät

2 kup ruskea2                      Kepin käsittelyperiaatteet ja liikesarjat

1 kup ruskea3                      Kaatumistekniikat

0 kup ruskea4                      2-suuntainen lyöntitekniikkasarja

1 dan musta                        Kaikki värivöiden tekniikka perustasolla

 

 

Leirit

Lukko-ottelu 1-, ottelu 2-  ja heittoleiri ovat lajin perusleirejä. Muita leirejä suorittaa oman mielenkiintonsa mukaisesti, pakollista järjestystä tai aikataulua ei ole.